Ďakujeme, mamičky! Top appky pre všetky matky

Aby ste vždy vedeli, kde sú vaše deti, mali všetky spomienky pekne pokope a zabránili tomu, aby v mobile strávili príliš veľa času. 

14.05.2024

Mať dieťa nikdy nebolo jednoduché, no dnešným moderným mamičkám aspoň pomáhajú desiatky šikovných aplikácií a vylepšení v mobile. Niektoré poradia priamo vám, iné aspoň trochu zmiernia stres, ak svoje ratolesti práve nemáte na očiach. 

Kde sú vaše deti? “Sledujte” ich aspoň na diaľku

Pozor, podľa odborníkov by ste deti nikdy nemali kontrolovať tajne – snažte sa mať jasne nastavené pravidlá a čo najtransparentnejší vzťah. iPhony napríklad umožňujú v rámci rodiny nastaviť zdieľanie polohy pre všetkých, takže ktorýkoľvek člen rodiny na mape vždy uvidí tých ostatných.  

 

Aj deti vás, čo je rozhodne fér. 

Výhody vám budú určite hneď jasné – vám odľahne, ak budete vedieť, kde vaše deti práve sú, a im zas preto, že budete môcť minimalizovať otravné telefonáty, keď sú práve vonku so svojimi priateľmi. Prípadne uvidia, kedy majú začať upratovať, aby bolo doma všetko OK, keď sa vrátite z práce. 

 

Podobné aplikácie sú aj pre mamičky s Androidom. Skúste aplikáciu Google Family Link

Žiadny mobil po 22:00, hry len hodinu denne

Rovnaké nastavenia v Androidoch a iOS vám okrem zdieľania polohy umožnia manažovať aj ďalšie veci. Napríklad obmedziť aplikácie, ktoré deti môžu na svoj mobil nainštalovať, prípadne skrátiť čas ich používania len na niekoľko hodín denne. 

 

Takto jasne nastavené pravidlá vám pomôžu, ak máte pocit, že deti s mobilom v ruke alebo napríklad na TikToku strávia príliš veľa času. 

Zdieľajte – fotky, poznámky aj kalendáre

Pamätajte, že na deti dnes mamičky nie sú samé a od oteckov by sa im mala dostať poriadna podpora a pomoc. Len sa musíte trochu prispôsobiť tomu, ako funguje mužský mozog… Riešením môže byť vytvorenie zdieľaného kalendára, do ktorého bude môcť ktokoľvek zapísať všetky rodinné oslavy, detské krúžky či iné aktivity – potom sa vám už nestane, že na ne vaša polovička zabudne. 

 

V appkách ako sú Poznámky pre iOS, Evernote či OneDrive tiež môžete zdieľať všetky nákupné zoznamy, takže kým jeden z rodičov príde domov s nákupom, ten druhý už bude môcť žhaviť panvice a prestierať na stôl.
 

No a aby ste na žiadne zo spoločných zážitkov nezabudli, vďaka iCloudu či službe Google Photos si budete môcť vytvárať rodinné albumy, ktoré budú vždy poctivo zálohované a a prístupné pre všetkých. Stačí, ak do spoločnej zložky každý nahrá dovolenkové fotky zo svojho mobilu. Už v bezplatnej verzii dostanete 15 GB priestoru. 

Kde hľadať inšpiráciu? Fóra, influencerské mamičky a odborníci

S deťmi prichádzajú aj nevyhnutné nákupy, keďže rastú ako z vody a nové bundy či nohavice im už o pár mesiacov určite budú malé. Mamičky si preto pomáhajú aj na burzách, fórach a online trhoviskách, kde môžete zohnať stále dobré kočíky, autosedačky, hračky či oblečenie len za pár drobných.

 

Zrejme každá mamička pozná Vinted.sk, kde majú deti samostatnú kategóriu. Podobne môže fungovať aj Facebook Marketplace. 

Hovorí sa, že mať druhé dieťa je vždy jednoduchšie, ako to prvé. Máte totiž už nejaké skúsenosti. Vďaka internetu a fóram sa však môžete dostať aj k radám, ktoré možno vaši rodičia nemali. Modrý koník, Mama a ja či portál Naj mama budú vždy miestom, kde budete môcť položiť akúkoľvek otázku a iné mamičky vám radi poradia. A ak použijete vyhľadávanie, možno odpovede nájdete ešte skôr.
 

Avšak pozor, pamätajte na to, že kým iné mamičky vám môžu poradiť s výberom kočíka alebo odporučiť škôlku, všetky medicínske a zdravotné otázky by mal v prvom rade riešiť pediater. Na “babské” recepty sa rozhodne nespoliehajte. 


Podobné je to s influencerskými mamičkami na Instagrame či YouTube, aj keď tu aspoň môžete sledovať skutočných odborníkov. Alexandra Patay Popovičová vám ako certifiková poradkyňou pre výživu na svojom Instagrame cojediazdravedeti poradí,čo a kedy môže váš novorodenec vlastne jesť. Kedy začať prikrmovať? Kedy môže prvú zeleninu, oriešky či exotické ovocie? Sledovať však môžete aj profily o Vedomej výchove alebo MonteMother, ktorá sa svoje deti snaží vychovávať Montessori metódami, teda väčšou slobodou a experimentami. 

 

Všetky appky pre mamičky v mobile s neobmedzeným internetom

Aby ste sa k rodinným fotkám a videám a všetkým radám pre mamičky mohli dostať kedykoľvek, 4ka si pre vás pripravila dátový paušál SLOBODA DÁTA s neobmedzenými dátami po celom Slovensku. 

 

Pri nákupe v našom e-shope s novou 4ka SIM kartou ho teraz môžete mať len za 4€ na prvých 30 dní

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.