Deň zaháľania je tu! Ktoré appky sú najlepšie na ničnerobenie?

Leňošenie môže byť aj prínosné. Skúste tieto tipy, ktoré vám rozšíria obzory.

16.08.2024

Ničnerobenie si nemusíme spájať len s negatívnymi pocitmi. Sú prázdniny a to je ideálny čas na oddych a relax. 

 

To však neznamená, že sa počas oddychovania nemôžeme niečo naučiť, poriadne sa zabaviť alebo zreštartovať svoj mozog na základe vedeckých poznatkov! Toto je výber appiek, ktoré vám “ničnerobenie” spríjemnia. 

Netflix, Max, Amazon Prime Video či Disney+

Jasné, streamovacie služby určite poznáte a zrejme dosť možno si niektorú z nich aj pravidelne platíte. Princíp predplatného však prináša jednu výhodu – môžete ho kedykoľvek zrušiť a na mesiac si zaplatiť konkurenčnú, ktorá zase ponúkne iné seriály.

 

V našich prázdninových tipoch odporúčame napríklad superhrdinský The Boys (Amazon Prime Video), novú sériu Bridgetonu (Netflix) alebo cestovateľské tipy Jamesa Maya: Our man in.. (Prime Video)

 

Ovládnite stres a úzkosť vďaka meditácii

Netflix tiež ponúka interaktívne meditácie vďaka seriálu Headspace. Na začiatku si stačí vybrať, či chcete lepší spánok, menej stresu alebo by ste vďaka meditácii chceli dosiahnuť niečo iné.

Headspace má aj appku pre Android alebo iOS, v rámci predplatného najobľúbenejšej streamovacej služby si však môžete všetko vyskúšať aj zadarmo. 

Hrajte sa. Aj na mobile

Segment mobilných hier neustále rastie. Na výber pritom máte jednoduché “skákačky”, nad ktorými netreba premýšľať, logické hry alebo dokonca najznámejšie AAA tituly, ktoré sme ešte pred pár rokmi mohli hrávať len na najnovších konzolách alebo najnadupanejších počítačoch. 

Zástupcom prvej kategórie je napr. Geometry Dash (Android, iOS) v prípade Scrabble GO si zas precvičíte slovnú zásobu (v angličtine) (Android, iOS) a s Grand Theft Auto: San Andreas (Android, iOS) si zahráte jednu z najkultovejších hier histórie, pokojne aj na vašom mobile. 

S knihou? V ušiach? 

K letu patrí aj čítanie kníh. Pokiaľ namiesto beletrie dávate prednosť náučným titulom, možno vás zaujme appka Uptime (Android, iOS). Najlepšie podcasty, knihy a dokumenty autori spracovali do 5-minútových skratiek.

Samozrejme, čítaniu celej knihy sa to zrejme nevyrovná, no množstvo titulov z “povinného čítania” moderných ľudí si tak budete môcť do hlavy naliať oveľa rýchlejšie. 

Aby ste s týmito apkami mohli odpočítať kdekoľvek aj mimo rozhorúčených domácností, 4ka si pre vás pripravila dátový paušál SLOBODA DÁTA s neobmedzenými dátami po celom Slovensku. 

 

Pri nákupe v našom e-shope s novou 4ka SIM kartou ho teraz môžete mať len za 4€ na prvých 30 dní.  

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.