Hravým patrí svet! Top mobilné hry pre deti

Zabavia aj niečo naučia. S týmito hrami sa mobil do rúk nebudete báť dať ani tým najmenším.

31.05.2024

Deti a tínedžeri často trávia s mobilom v ruke až príliš veľa času. Pokiaľ sa však počas ťukania do displeja aj čosi naučia a precvičia si mozgové závity, nemusí to byť až taký problém. Vybrali sme 6 hier, ktoré sú bezpečné a deťom dajú oveľa viac, než bezduché strieľačky.

Puzzle pre najmenších (Android)

Malé deti ešte môžu mať problém na mobile či tablete triafať na menšie položky, no v tejto puzzle hre to nebude prekážať. Ich úlohou bude vziať rôzne predmety alebo geometrické tvary a umiestniť ich na správne miesto na obrazovke.

Podobné hry určite máte doma aj vo fyzickej verzii, no appka pomôže najmenších zabaviť napríklad na cestách a zároveň precvičí ich koordináciu a kognitívne schopnosti. 

Omaľovánky na cesty (Android, iOS)

Zvieratká a veľa farbičiek, to je recept na to, ako deti zabaviť na dlhé hodiny a popri tom ešte trochu podporiť ich kreatívne schopnosti. Samozrejme, skutočný papier nič nenahradí, hoci riskujete, že farby skončia aj na sedačke či žiarivo bielej stene. 

 

Digitálne omaľovánky na cesty však deťom môžete nainštalovať na tablet s veľkým displejom, alebo dokonca s podporou pre dotykové pero. To ponúka Apple iPad alebo niektoré tablety od Samsungu. 

Máša a medveď a Labková patrola aj v mobile

Na mobily a tablety sa dostali aj obľúbené detské postavičky z knižiek a televíznych obrazoviek. Oficiálna appka Máša a medveď (Android, iOS) obsahuje vyše 30 rôznych hier v jednej aplikácii. Deti budú napríklad hľadať rozdiely na dvoch obrázkoch vedľa seba, skladať jednoduché obrázkové puzzle alebo hrať pexeso, v ktorom treba nájsť dvojice obrázkov. 

Labková patrola (Android, iOS) môže vyzerať o niečo zložitejšie, no autori uvádzajú, že je určená pre decká predškolského veku. A dobre vieme, že dnešné deti to s technológiami a mobilmi vedia často lepšie než dospelí.

Ide o hru v otvorenom svete, kde treba zdolať rôzne minihry a pomôcť miestnym obyvateľom. Samozrejme, s motívom obľúbených psíkov. 

 

Mini Metro (Android, iOS)

Pokiaľ máte staršie deti, ktoré milujú strategické a budovateľské hry, máte takmer vyhrané. Mini Metro môže na prvý pohľad pripomínať SimCity, no vašou zodpovednosťou bude “len” prepájanie jednotlivých staníc metra a preprava cestujúcich.

Lenže každý z nich potrebuje cestovať do inej zo staníc, čo reprezentuje rozličný geometrický útvar. Zvládnete ich tak prepraviť na čas a zabrániť preplneniu či úplnému kolapsu vašej MHD? Hra dnes stojí pre Android 1,19 eur a pre iOS ešte o niečo viac, no garantujeme vám, že stojí za každý jeden cent. 

 

Tetris (Android, iOS)

Najznámejšia logická hra má stále čo povedať aj na mobiloch a po takmer 40 rokoch od svojho vzniku. Určite ste ju už hrali, no výzvu znova prekonať najvyššie skóre neodmietnete ani teraz.

Stačí čo najdlhšie skúšať kockami vyplniť všetky riadky a zvládať to aj v prípade, že budú padať už poriadne rýcho. Navyše, tento tetris je tým pravým a aplikácia skutočne jedinou oficiálnou pre Android aj iOS.

Všetky tieto hry si môźete stiahnuť s dátovým paušálom SLOBODA DÁTA od 4ky, ktorý vám dá neobmedzené dáta po celom Slovensku. 

 

Pri nákupe v našom e-shope s novou 4ka SIM kartou ho teraz môžete mať len za 4 eurá na prvých 30 dní. 

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.