Je vám prihorúco? Schlaďte sa pri týchto seriáloch

Čo cez leto pozerať na Netflixe, Disney+ a Amazon Prime Video? Máme tipy na poriadnu akciu, cestovanie aj dobré jedlá.

08.07.2024

Leto je v plnom prúde a nás to doslova ťahá užívať si leňošenie niekde pri vode. Odborníci sa však zhodujú, že aj s tým najkvalitnejším opaľovacím krémom by ste čase, kedy je UV žiarenie najsilnejšie, mali svoj pobyt na slnku výrazne obmedziť. 

 

Odpočinúť si, našťastie, môžete aj v tieni pri niektorom z nových seriálov na streamovacích službách. Pripravili sme si prehľad toho, čo sa v týchto týždňoch naozaj oplatí vidieť na Netflixe, HBO Max, Disney+ a ďalších. 

 

Doctor Who (Disney+)

 

“Letné teploty” znamenajú na území Britských ostrovov hodnoty nad 25 °C, čo môže byť pre obyvateľa strednej Európy príjemné schledenie. V Británii zároveň už vyše 60 rokov milujú príbehy Doctora Who, pána času, ktorý dokáže cestovať rôznymi dimenziami.

 

Zároveň je však obrovská škoda, že u nás tento seriál diváci často neprávom prehliadajú.

 

Len pred pár dňami však na Disney+ pribudlo finále zatiaľ poslednej 14 série. A keďže Doctor Who dokáže regenerovať a meniť svoj vzhľad, nebojte sa. Na seriál môžete naskočiť kedykoľvek a všetko bude dávať zmysel. Nech vás nemýli ani to, že na Disney+ je táto sezóna označená ako prvá. Streamovacia služba totiž najnovše kúpila práva na celú túto science-fiction značku a znova reštartovala príbeh tohto čudáka ohýbajúceho pravidlá fyziky v ikonickej anglickej telefónnej búdke.  

 

Akolytka (Disney+)

 

Disney je tiež novým domovom série Star Wars. A hoci najvernejší fanúšikovia rozhodne nie sú nadšení z posledných filmových adaptácií slávnej legendy z pera George Lucasa, seriálom sa darí.

Po Mandalorianovi, Obi-Wan Kenobi či Boba Fett je tu práve prvá séria ďalšieho príbehu s názvom Akolytka. 

 

Bývalá padawanka a jej uznávaný majster Jedi sa pri vyšetrovaní zločinov bude musieť postaviť proti bojovnici z minulosti. Dej sa zároveň posunie približne 100 rokov pred Epizódu I.: Skrytá hrozba na konci éry Vysokej republiky.  

 

Bridgeton (Netflix)

 

Ak nenávidíte týždenné čakanie na nový diel seriálu, vedzte, že už sa bez obáv môžete vrhnúť aj na tretiu sériu Bridgetonu na Netflixe. Znova sa dostaneme do Anglicka, no tentokrát sa celá séria zameria na ľúbostnú príbeh Colina a Penelope. 

 

Zároveň však budete sledovať aj medové týždne Kate a Anthonyho z predchádzajúcej série. 

 

Autori tiež potvrdili, že svojrázne príbehy trochu čudáckych šlachticov budú v budúcnosti späť aj v štvrtej sérii. Zdá sa teda, že trojka divákom rozhodne má čo ponúknuť. 

 

The Boys (Amazon Prime Video)

 

Zdá sa, že popularita komixoviek nikam neodchádza. Dokazuje to 4. séria superhrdinského The Boys na Amazone. Superhrdinovia sa však ako vždy delia na tých dobrých, zlých a v tomto prípade aj na tých ovládaných konkrétnymi záujmovými skupinami.

Skupina vedená Billym Butcherom sa v tomto prípade snaží dať dole Sedmičku, ovládanú firmou Vought International.

Seriál si divákov získal poriadnou brutalitou a satirou, ktorá si uťahuje aj z politiky a bežného sveta, ktorý dobre poznáme z každodenného života. Victoria Neuman má totiž stále bližšie k zisku prezidentského kresla a The Boys preto už na začiatku 4 série dostanú za úlohu tomuto scenáru zabrániť za každú cenu.

 

Hodnotenie seriálu sa na portáli CSFD pohybuje na úrovni 90 %, čo môže byť dôvodom, prečo začať uvažovať o predplatnom Amazon Prime Video aspoň na pár mesiacov. 

 

James May in Japan, Italy & India (Amazon Prime Video)

 

Amazon je tiež domovom známej dvojice starších chlapíkov milujúcich autá. Sága The Grand Tour od Jeremy Clarksona, Richarda Hammonda a Jamesa Maya je už na konci, pokiaľ sa vám však ich road tripy po celom svete páčili, môžete posledného z menovaných doplniť aj na jeho cestách po Japonsku, Taliansku či Indii. 

 

James May totiž dostal tri série vlastných dobrodružstiev pod názvom James May in… Bude vám tak sprievodcom v poriadnej exotike, ale aj jednej z najtradičnejších dovolenkových destinácií Slovákov.

 

Popritom však rozhodne nič nestratil zo svojho špecifického a typického humoru. 

 

Omnivore (Apple TV+)

 

Dovolenky a cestovanie sú vždy spojené aj s objavovaním nového a netradičného jedla. Apple TV+ si v rámci nálože noviniek, ktorou chce technologický gigant vyzvať na súboj najväčšie streamovacie služby, pripravil aj dokumentárnu sériu Omnivore. Tá bude mať premiéru 17. júla. 

 

Moderuje ho známy šéfkuchár René Redzepi z dánskej michelinskej reštaurácie Noma. Ukáže vám, čo sa je v Dánsku, Srbsku, Thajsku, Francúzsku či Mexiku, ale hlavne to, že suroviny na tieto jedlá nevznikajú v chladničke a klimatické zmeny ich často robia drahé či vyslovene nedostupné. 

 

Jedlo dnes formuje aj politiku, spoločnosť a tradície po celom svete. Pokiaľ okrem filmov a seriálov radi sledujete aj niečo iné, túto netradičnú kuchárku určte skúste.  

Pokiaľ sa seriály rozhodnete pozerať na dovolenke či predsa len niekde mimo domu, budete potrebovať poriadnu porciu mobilných dát. 4ka si preto pre vás pripravila dátový paušál SLOBODA DÁTA s neobmedzenými dátami v celej SR. Pri kúpe s novou 4ka SIM kartou z nášho e-shopu teraz môže byť váš len za 4 eurá na prvých 30 dní.

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.