Ako si objednať nový mobil s paušálom od 4ky s extra zľavami?  VIAC INFO 

Mesiac strašidiel je tu! Halloweenske seriály, z ktorých ťa zamrazí

Máme tie najlepšie filmy a seriály s tématikou strašiel aj typ tesne predtým, ako sa vyberiete do kina.

15.10.2024

Tak ako u nás patrí začiatok novembra sviatku Všetkých svätých, za morom je to koniec októbra a Halloween. Tématika strašidiel a duchov tak pochopiteľne neobchádza ani streamovacie služby.

 

Ak sa chcete báť, alebo aspoň trochu zmeniť žáner, na Netflixe, Max a Disney+ určite venujte pozornosť týmto filmom a seriálom.

 

Wednesday (Netflix)

 

V detstve veľa z nás vyrastalo na príbehoch svojráznej Rodiny Addamsovcov. Netflixovský Wednesday sleduje ich dcéru v už modernom zasadení. Vzhľadom na jej schopnosti ju však z niekoľkých “normálnych” škôl vyhodili a tak smeruje na Nevermore Academy pre deti so špeciálnymi vlastnosťami. 

 

Milovníčku gothického štýlu stvárnila perfektná Jenna Ortega a diváci tento seriál vlani dostali na úplné čelo rebríčka najsledovanejších diel na Netflixe. Ohlásená bola už aj druhá séria, ktorá príde niekedy na budúci rok, opäť pod režisérskou taktovkou Tima Burtona.

 

Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story (Netflix)

 

Naopak, aktuálnemu rebríčku v týchto týždňoch kraľuje skutočná hororovka. Ide o true crime príbeh bratov Menendezových z roku 1989. Erik a Lyle podľa súdov zabili svojich rodičov.

 

Tu sa však príbeh komplikuje. Jedna strana príbehu totiž tvrdí, že to bolo v sebaobrane po tom, ako rodičia deti roky šikanovali a fyzicky zneužívali. Prokurátor však vo vraždách videl snahu zdediť multimiliónový majetok. 

 

Ak milujete podobné detektívky na základe skutočných udalostí, “Príšery” z Beverly Hills si rozhodne nenechajte ujsť. 9 epizód je z pera rovnakých tvorcov ako bol úspešný Dahmer. 

 

Dead Boy Detectives (Netflix)

 

Zaujať by vás mohla aj komixovka z dieľne DC, hoci refreshnutá po poriadne dlhých rokoch. Dead Boy Detectives sa po prvýkrát objavili ešte v 90. rokoch v komikse Sandman. 

 

Duchovia zosnulých Charlesa Rowlanda a Edwina Paynea sa rozhodli neobťažovať posmrtným životom a zostali na Zemi, aby vyšetrovali vraždy, do ktorých sú zapojené osoby s neobyčajnými schopnosťami. 

 

Časť seriálu vám prinesie aj vizuály Londýna, z nejakého dôvodu tak charakteristického pre tématiku čarov, kúziel a nadprirodzených udalostí.

 

Agatha All Along (Disney+)

 

Ak namiesto DC chcete dať šancu nejakej Marvelovke, skúste Disney+ a príbeh Agatha All Along, susedky Wandy Maximoff zo seriálu WandaVision.

V úlohe Agathy Harkness je opäť obľúbená Kathryn Hahn, z ktorej po rokoch konečne spadne kliadba od Wandy. Bezmocná a zraniteľná sa vydáva za vlastným príbehom.

Seriál sa na Disney+ začal vysielať len nedávno, ak naň teda naskočíte teraz, ešte stihnete veľké finále aj s ostatnými fanúšikmi Marveloviek. 

 

Beetlejuice (Max)

 

Pokiaľ si chcete užiť poriadny halloweensky zážitok pekne v kine s veľkým plátnom a špičkovým zvukom, určite sa v týchto dňoch oplatí zamieriť na film Beetlejuice Beetlejuice s už vyššie spomínanou Jenna Ortega, Winonou Ryder, Monicou Bellucci či Willemom Dafoe.

 

Ide o pokračovanie legendárnej hororovej komédie Beetlejuice po 36 rokoch. Ešte predtým by sta si však mali dať “jednotku” ktorá je dostupná na službe Max. 

 

Všetky halloweenske filmy a seriály si doma naplno užijete s poriadnym internetom od 4ky. Neobmedzený optický internet na doma s až dvojnásobne zvýšenou rýchlosťou sťahovania dát máme už od 7 eur mesačne. Vďaka multifunkčnému routru, ktorý utiahne smart telku, počítač aj všetky mobily, tablety a herné konzoly, budete mať Wi-Fi v každom kúte vašej domácnosti.   

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.