Ako si objednať nový mobil s paušálom od 4ky s extra zľavami?  VIAC INFO 

Školská dráma? Tieto seriály jej majú viac než dosť

Tínedžerské seriály zažívajú renesanciu. Netflix, Max aj Disney+ pre vás majú tie najlepšie so školskou tématikou.

10.09.2024

Stredoškoláci, gymnazisti aj žiaci na základných školách sa od septembra opäť vracajú do škôl. Času na zábavu bude čoraz menej a povinností zas viac. Oddychovať však treba a poslúžiť vám môžu aj seriály, kde hlavní hrdinovia žijú svoj vlastný študentský život. 

 

Na najznámejších streamovacích službách je ich ako maku. Tu sú niektoré naše tipy, ktoré treba vidieť.

Elite (Netflix)

 

Od tínedžerských seriálov zo školského prostredia obyčajne nemožno očakávať práve oscarový zážitok, no seriál Elita má na portáli CSFD až 80 % hodnotenie, čo nie je vôbec málo. 

 

Bláznivé americké stredné školy či univerzitný život navyše v tomto prípade strieda španielska súkromná škola, na ktorú sa dostanú traja študenti z chudobných pomerov. Pokiaľ sa vám páčila napríklad gangsterka Money Heist, určite viete, že španielske seriály dokážu mať čosi do seba. Mimochodom, Denver, teda herec Jaime Lorente, hrá v oboch seriáloch. 

 

V prípade Elite však nečakajte žiadnu ľahkú komédiu. Práve naopak, už v prvých častiach dôjde k vražde, ktorá ovplyvní celú zápletku. Prvé série sú skutočným zážitkom a hoci po nich už hodnotenie ide trochu z kopca, seriálu rozhodne dajte šancu. 

 

Euphoria (Max)

 

Skutočnou drámou je aj jeden z najznámejších seriálov súčasnosti Euphoria, ktorý k hereckej sláve vyšvihol Zendayu či Sydney Sweeney. 

 

Euphoria je plná lásky, drog, sexu aj depresií. Zaujme však aj unikátnou vizuálnou stránkou a soundtrackom. Témy podáva poriadne surovo a hlavné postavy rozhodne nešetria emóciami. 

 

Mimochodom, vedeli ste, že predlohou pre aktuálnu Euphoriu, ktorá čaká na svoju tretiu sériu budúci rok, je izraelský seriál s rovnakým názvom? Ten však neuspel a už po prvej sérii v roku 2012 bol stopnutý. Rozhodne teda ide o jeden z mála “remakov” ktorý zatienil svoj originál.

 

Sex Education (Netflix)

 

Po dráme je čas na ozajstnú oddychovku. Tou je napríklad Sex Education plná typického suchého britského humoru, ktorý srší najmä z Gillian Anderson (Akty X, The Crown).

 

Tá je terapeutkou a zároveň matkou nesebavedomého a utiahnutého Otisa, ktorý si vďaka poznatkom od mamy bude môcť na škole otvoriť neoficiálnu poradňu o láske a vzťahoch pre svojich dospievajúcich spolužiakov. 

 

Vedie ju však s rebelkou Maeve, čo mu situáciu niekedy neuľahčuje. Sex Education je zasadený do zabudnutej britskej dedinky a vizuál pripomína ikonické tínedžerske filmy z 80. rokov. Užiť si z neho môžete hneď 4 série po 8 epizód.

 

Wednesday (Netflix)

 

Pamätáte si ešte na Rodinu Adamsovcov? Wednesday sa zameriava na ich dospievajúcu dcéru, ktorá nastupuje na “zvláštnu” školu pre “iné” deti, zápasí so svojim dospievaním a zároveň rieši záhadné vraždy vďaka svojim jasnovideckým schopnostiam.


Wednesday je však typická super-cynická a drzá tínedžerka. Jej úloha navyše dokonale sadla Jenne Ortega, ktorá sa vďaka seriálu stala absolútnou hviezdou a jej tanečná scéna na dlhé týždne pobláznila celý TikTok. 

 

Druhá séria je preto na spadnutie a filmovanie už v prvej polovici roka začalo v Írsku. Netflix sľubuje aj nové tváre napríklad v podobe Steve Buscemiho či Noaha Taylora, je teda pravý čas pozrieť si na Netflixe celú jednotku.  

 

Pretty Little Liars (Max)

 

Chcete typickú tínedžerský seriál ako O.C. California alebo Gossip Girl, šmrncnutý mysterióznym Twin Peaks? Pretty Little Liars sleduje príbeh štyroch 15-ročných kamošiek, z ktorých jedna zmizne. Ostatné začnú dostávať tajomné správy od neznámej osoby. 

 

Ak sa vám seriál zapáči, pozrite si aj spin-offy Pretty Little Liars: The Perfectionist alebo Ravenswood

 

Owl House (Disney+)

 

Disney+ má aj tínedžerské animáky! Owl House sleduje príbeh Luz, ktorá sa dostane do magického sveta Boiling Isles a rozhodne sa stať čarodejnicou…. hoci na to nemá žiadne predpoklady. 

 

Po vzore Harryho Pottera sa tak mágiu ešte len učí a čelí rôznym nebezpečenstvám. 

 

Soví dom sa dotýka aj LGBT tém, s ktorými mnohí dospievajúci tínedžeri taktiež prichádzajú do kontaktu a potrebujú pochopiť ich kontext. 

 

Seriály kdekoľvek s poriadnou porciou dát

 

Chceš svoje seriály pozerať aj z mobilu či tabletu? S paušálom SLOBODA pre MLADÝCH + DÁTA NAVYŠE od 4ky získaš až 20 GB dát v SR (z toho 9,56 GB v EÚ) len za 10 eur na 30 dní a k tomu ti pribalíme ešte 50 minút na volania alebo SMS v celej EÚ.

 

Získať ho môže každý vo veku od 6 do 26 rokov. Aktivovať sa dá priamo v aplikácii Moja 4ka a platiť sa môže pohodlne a automaticky z platobnej karty.

 

4ka ponúka aj lacnejšiu verziu, ktorá stojí len 4 eurá na 30 dní a ponúkne ti 4 GB dát a k tomu 50 min/SMS v celej EÚ, ak viac nepotrebuješ. O prenesené gigabajty sa tak už viac nebudeš musieť starať!  

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.