Šliapni do pedálov! Top appky pre cyklistov

Poradíme, ako nájsť najlepšie tipy na výlet aj regeneráciu. Pre hobby cyklistov aj skutočných profíkov.

07.06.2024

Teplé dni a prichádzajúce leto nás motivujú hýbať sa. Nielen po vlastných, ale aj na dvoch kolesách. Cyklistiku si však užijete ešte viac, ak na bicykel vyrazíte pripravení a vopred si nájdete tie najlepšie cestičky a výhľady. 

 

Vybrali sme najlepšie aplikácie, ktoré vám k tomu pomôžu. 

 

Mapy.cz (Android, iOS)

V slovenských mestách to s cyklochodníkmi nie je vôbec ružové. Po pár stovkách metrov často končia v slepých uličkách alebo na najrušnejších magistrálach. V lesoch a popri hrádzach však už aj u nás nájdete desiatky kilometrov kvalitných a bezpečných cyklotrás, na ktoré sa nebudete báť vyraziť ani s deťmi. 

 

Aplikácia Mapy.cz vám po prepnutí na turistické podklady ukáže naozaj všetky cyklochodníky a cyklotrasy. Po stanovení cieľa navyše ukáže aj prevýšenie, aby ste si neodhryzli sústo, na ktoré zatiaľ nemáte kondičku. 

Strava (Android, iOS)

Kto to s cyklistikou a tréningami myslí vážne, mal by mať prehľad o tom, koľko kilometrov má v nohách za posledné týždne a mesiace. Aplikáciu Strava milujú aj skutoční profíci z pelotónu veľkých Tour. Na tzv. segmentoch vo vašom okolí si budete môcť porovnať svoje výkony s priateľmi, no aj tými naozaj najlepšími. 

 

Pomôže vám tiež nájsť najobľúbenejšie trasy vo vašom okolí a pokiaľ si k záznamu trasy pridáte dáta z fitness hodiniek či hrudného pásu, aj naozaj detailnú analytiku výkonu. 


Garmin Connect (Android, iOS)

Garmin je podobná aplikácia ako Strava, no ideálne spolupracuje s hodinkami, či prípadne cyklopočítačmi tejto značky, ktoré preferuje väčšina profesionálnych cyklistov na analýzu svojho výkonu.

 

Garmin Connect má tiež ambíciu navrhnúť vám ideálny tréning tak, aby vaša výkonnosť kontinuálne stúpala. Môže tak ísť o skutočného virtuálneho osobného trénera, ktorého sa oplatí vyskúšať, aj keď žiadny ďalšie zariadenie, okrem vášho mobilu, nevlastníte. 

Recover Athletics (Android, iOS)

Jóga či ľahké športové aktivity sú dobré, ak máte sedavé zamestnanie. Pokiaľ však športujete naozaj aktívne a intenzívne, musíte myslieť aj na kvalitnú regeneráciu. Inak riskujete zranenia a ani váš progres nebude optimálny. 

 

Appka Recover si požičiava údaje o vašich výkonoch zo Stravy a následne vám navrhne tie najlepšie kompenzačné cvičenia či strečing. Autori hovoria, že cvičenia sú pripravované naozajstnými odborníkmi a certifikovanými fyzioterapeutmi.  

Max aj s najlepšími cyklistickými pretekmi sveta

Čože? Ak sa pýtate, prečo vám medzi cyklistické tipy dávame jednu z najznámejších streamovacích platforiem, dôvod je jasný. Všetky sa postupne vrhajú aj na vysielanie športových podujatí naživo a vzhľadom na rovnakých majiteľov si k streamovacej službe Max môžete už teraz za 3 eurá mesačne doplatiť aj športový balík s Eurosport 1 a Eurosport 2.

 

Práve na nich sa totiž už na konci júna bude vysielať legendárna Tour de France.

Nájdite správnu cestu, kdekoľvek ste
Aby ste mohli tri týždne najlepšej cyklistiky sledovať naozaj kdekoľvek a nebáť sa kedykoľvek stiahnuť tieto aplikácie, potrebujete poriadny mobilný internet.

SLOBODA DÁTA od 4ky vám dá neobmedzené dáta v celej SR. S novou SIM kartou  z nášho e-shopu ju môžete mať už za 4 eurá na prvých 30 dní

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.