Ste v 4ke noví? Toto je 10 top tipov na nastavenia

Nebojte sa. Vďaka týmto tipom a videám všetko zvládnete.

18.07.2024

Štvorkárov neustále pribúda. Vďaka neustálemu rozširovaniu je naša 4G sieť dostupná už pre 95 % populácie Slovenska. Ľudí, ktorí sa rozhodli pre niektorý z paušálov SLOBODA a poriadnu porciu voľných minút / SMS či dokonca nekonečné dáta, je čoraz viac.   

 

Vo väčšine prípadov stačí vložiť našu SIM do mobilu a všetko bude frčať naplno. Niekedy však môže byť nutné skontrolovať niektoré nastavenia.

Na našej stránke 4ka.sk/vitajte sme pripravili praktické videonávody, s ktorými všetky nastavenia zvládnete raz-dva.

 

Vložiť SIM kartu a všetko je pripravené

 

Volania by vám mali fungovať prakticky okamžite. Pre mobilný internet však môže byť nutné aktivovať príslušný prepínač pre Mobilné dáta v Nastaveniach vášho mobilu. Povoľte 4G a ak ho mobil podporuje, aj 5G pre čo najrýchlejšie surfovanie v našej sieti.

 

Vo videu nižšie nájdete presný postup pre iOS aj Android. 

 

 

Dôležité je tiež aktivovať dátový roaming a to aj v prípade, že nesmerujete do zahraničia. 4ka totiž neustále buduje svoju najrýchlejšiu 5G. Aby bolo pokrytie čo najlepšie, pre 4G využívame tiež sieť nášho roamingového partnera. Aj vďaka nej môžu 4kári dátovať po celom Slovensku.  

 

Nebojte sa. V praxi to pre vás neznamená žiadny rozdiel. Na displeji vám stále bude svietiť 4ka a ceny za hovory a SMS budú rovnaké. Aj dáta vám budeme počítať z vášho paušalu SLOBODA a nemenia sa ani podmienky pre neombedzenú SLOBODU DÁTA a SLOBODU NEKONEČNO + DÁTA NAVYŠE s neobmedzenými dátami v SR. 

 

Nastavte správne APN

 

Ak vám dáta stále nejdú, skontrolujte, či máte správne nastavený prístupový bod (APN). Tieto nastavenie nájdete taktiež v položke Mobilné dáta. Do príslušného poľa vyplnte “internet” (bez úvodzoviek. Na Androidoch názov “4ka Internet” a názov prístupového bodu “internet”.

Presný postup pre množstvo z konkrétnych zariadení Apple, Samsung, Huawei, Motorola či Xiaomi nájdete tu.

 

Skontrolujte si aktuálnu spotrebu, výšku kreditu alebo prejdite na iný paušál

 

Najpohodlnejšie to bude cez našu mobilnú aplikáciu Moja 4ka, ktorá je dostupná pre Android, iOS alebo smartfóny Huawei

 

Prihlásite sa do nej svojím menom a heslom alebo pohodlne cez SMS kód a potom cez ňu dobijete kredit, najlepšie priamo z bezpečne uloženej platobnej karty. Na ďalších kartách si overíte svoju spotrebu alebo alebo zaplatíte faktúru – a to aj pre SIM karty vašich detí či iných členov rodiny. 

Poďte do 4ky aj s vašim starým telefónnym číslom

 

Paušál SLOBODA DÁTA vám ponúka neobmedzené dáta v celej SR, a s novou SIM kartou z e-shopu 4ky ho teraz môžete mať už za 4 eurá na prvých 30 dní

 

SLOBODU DÁTA či akýkoľvek iný paušál však môžete mať aj s vaším starým telefónnym číslom, ktoré si k nám prenesiete od vášho aktuálneho operátora. Postup je jednoduchý a dá sa to buď osobne, alebo cez e-shop 4ky. Svoje staré telefónne číslo si navyše môžete kedykoľvek preniesť aj neskôr, na už existujúce nové číslo 4ky.

Prenos čísla do 4ky je vo 4ke bezplatný a nastane zvyčajne na 3. pracovný deň odo dňa prijatia žiadosti o prenos čísla. Zmeníte tak operátora, nie číslo. Jedinou podmienkou môže byť vyplatenie zariadenia, ktoré máte u svojho starého operátora. 

 

eSIM pre vyššie pohodlie alebo tých, čo chcú dve telefónne čísla

 

Klasickú SIM kartu si vo 4ke môžete kedykoľvek zmeniť na virtuálnu eSIM. Tú si do mobilu “vložíte” obyčajným naskenovaním QR kódu cez fotoaparát vášho mobilu.

 

eSIM má niekoľko zásadných výhod. Nikdy ju nestratíte, zlodej vám ju zo zablokovaného mobilu nemôže vybrať a zvýšite tak šancu na lokalizovanie zariadenia cez internet a z niektorých smartfónov, napríklad z novších iPhonov, si vďaka našej eSIM a ďalšej fyzickej SIM karte vyrobíte dual SIM smartfón. 

 

Ak máte fyzickú SIM karty a telefónne číslo od 4ky, stačí požiadať o doručenie e-mailu s novým QR kódom. Pamätajte však, že fyzická SIM karta sa týmto deaktivuje a podmienkou je aj kompatibilný eSIM smartfón. 

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.