K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Ďakujeme, že nám pomáhate zlepšovať sa

Začiatkom februára 2018 sme k vlastnej supermodernej LTE sieti pridali aj možnosť pre každého surfovať v 3G sieti nášho obchodného partnera. To uľahčilo mnohým Štvorkárom život a zvýšilo komfort pri dátovaní. Veď rýchly internet je teraz dostupný až pre 95 % obyvateľov Slovenska.

Našim zákazníkom tak prakticky z minúty na minútu mnohonásobne stúpla rýchlosť mobilného dátovania. Aj keď má 4ka vybudovanú vlastnú rozsiahlu najmodernejšiu 4G / LTE mobilnú sieť, ktorou pokrýva už viac ako 70 % obyvateľov, najmä pri presunoch medzi mestami sa museli v minulosti zákazníci uspokojiť s pomalším dátovaním cez staršiu 2G sieť. Rozdiel pritom nie je zanedbateľný, nová 3G sieť dosahuje v praxi viac ako 10-násobné rýchlosti.

Čo ukázal test?

Mobilné siete sú extrémne komplexné a pripájajú sa do nich milióny zariadení od stoviek rôznych výrobcov. Telefóny, tablety aj modemy. Aby všetko fungovalo hladko, musia si navzájom vo všetkom rozumieť.

Kto mal záujem, mohol sa od začiatku februára zapojiť do testovania novej 3G siete a napísať cez špeciálny internetový formulár svoje dojmy a postrehy. Štefan napísal: “2G bola na používanie netu veľmi pomalá. Momentálne vaše služby využívam aktívne a s potešením môžem konštatovať, že som nadmieru spokojný.” Splnené - už žiadne pomalé dátovanie.

4ka - Spokojnosť zákazníkov

Veľký test ukázal, že absolútna väčšina zákazníkov sa do 3G siete pripojila bez akýchkoľvek problémov a automaticky. Až 57 % z nich nemalo žiadne výhrady a na operátora nešetrili slovami chvály. „Je skvelé, koľko roboty ste už stihli pre svojich zákazníkov urobiť za tak krátky čas. Prístup k 3G sieti partnera vidím ako obrovský prínos, keď si človek potrebuje niečo vybaviť pri presunoch z miest, čiže to považujem ako dôležitý a férový krok vzhľadom na dnešnú dobu. Prajem vám do budúcnosti všetko dobré,“ prezradil svoj názor Patrik.

“Vaše paušály sú super, ale privítala by som aj dáta, ktoré by sa dali využiť po celom Slovensku,” posťažovala sa naopak vo svojej reakcii Lýdia. Aj túto žiadosť sme vypočuli, v celom novom portfóliu SLOBODA je 1 GB rýchlych dát automaticky využiteľných v celej SR a v prípade, ak potrebujete viac dát, máme k dispozícii najvýhodnejší dátový balík na trhu, GIGA, len za 2 EUR/mes.

Treba nastavovať telefóny?

Druhú najpočetnejšiu skupinu odkazov tvorili užívateľské testy rýchlosti na konkrétnych miestach na Slovensku. Takmer 22 % zákazníkov otestovalo 3G na mieste, kde im predtým fungovala iba pomalšia 2G sieť a 4ke tak pomohli lepšie zmerať priemerné prevádzkové rýchlosti novodostupnej siete. Najviac potešil šikovný zákazník, ktorý otestoval 3G pripojenie dokonca aj na lazoch za mestom Detva.

Štvorkári však neostali iba pri testovaní, mnohí posielali aj nápady a zlepšováky do budúcnosti. Všetky z nich sme zaradili do databázy a budeme s nimi v budúcnosti pracovať pri navrhovaní nového vývoja.

Vyskytli sa však aj takí, ktorým sa k 3G sieti nepodarilo pripojiť. Kombinácia mobilného telefónu a nastavení siete spôsobila, že necelých 8 % zákazníkov potrebovalo poradiť. Aj preto odporučila 4ka všetkým zákazníkom pre istotu reštartovať svoje telefóny, čím sa väčšina problémov odstránila.

Stalo sa tiež, že zákazník mal v nastaveniach telefónu zakázaný roaming a preto sa nemohol pripojiť do národného roamingu, v ktorom je nová sieť dostupná. Vypnutím medzinárodných dát na telefóne sa totiž automaticky zablokuje aj národný roaming a zákazníci tak nemôžu naplno využívať služby svojho operátora.  Po zmene nastavení a reštarte telefónu už fungovalo spravidla všetko bez problémov.

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google